Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Βάζουν μπαρούτι στα θεμέλια της ιεραρχίας στον Στρατό!

Το θέμα της απευθείας επικοινωνίας των στρατιωτικών και των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας με το στρατιωτικό γραφείο που λειτουργεί δίπλα στον υπουργό και τον υφυπουργό Άμυνας, που επετράπη με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και βάζει "μπαρούτι" στα θεμέλια της ιεραρχίας και της πειθαρχίας του Στρατού, αρχές που θεμελιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης με σχετική επίκαιρη ερώτησή του. «Προφανώς πρέπει να αξιολογείται το προσωπικό, ασχέτως δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά με ενδιαφέρει να μη μειωθεί ο όγκος των επαγγελματιών οπλιτών» ανέφερε αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο Θ. Πλεύρης. Από την άλλη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στην προοπτική παράκαμψης της ιεραρχίας εκ μέρους των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις όποιες αναφορές τους προς την πολιτική ηγεσία. «Η ελευθερία του στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και η δυνατότητα ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, θα πρέπει να γίνεται με όρους ιεραρχίας. Να γίνεται αρμοδίως. Η διαφωνία μου δεν εκφράζεται στο ότι πάτε να κάνετε κάτι μικροκομματικό -στ' αλήθεια δεν το πιστεύω-, αλλά στο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος δεν θα πρέπει να έχει σχέσεις με κομμάτι των αξιωματικών, αν δεν έχει προηγουμένως εξαντληθεί η ιεραρχία», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
Για «κατασκευασμένο θόρυβο» έκανε λόγο στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζοντας αυτή του τη νομοθετική πρωτοβουλία, που καταδικάζεται από το σύνολο των ενώσεων αποστράτων, ως «εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε πως «η πειθαρχία και η ιεραρχία σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύονται, αλλά, αντιθέτως, θέλουμε προσωπικότητες, διανοούμενους στρατιωτικούς, που να λένε την άποψή τους και να την υπερασπίζονται για το καλό της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων». Υπογράμμισε δε πως «όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί είναι επώνυμες και ελέγχονται, είτε τις κάνουμε αποδεκτές, είτε όχι».
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέκλεισε την εφαρμογή εργασιακής εφεδρείας στους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά διευκρίνισε ότι εφεξής οι προσλήψεις θα γίνονται με αυστηρά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου