Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Σύρραξη μεταξύ κουκουλοφόρων και ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ

Πρωτοφανής σύρραξη μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα στη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου των συνδικάτων.


Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.
Οι νεαροί ανακατεύτηκαν με απεργούς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», και άρχισαν να πετούν πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην περιφρούρηση.
Για περίπου 40 λεπτά η πλατεία Συντάγματος στην πάνω πλευρά που βρίσκεται το Κοινοβούλιο, όσο και η οδός των ξενοδοχείων μέχρι τη Σταδίου, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με την Αστυνομία να απουσιάζει παντελώς.
Μοναδική εξαίρεση, μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία αρχικά -μόλις ξεκίνησε η σύρραξη- έκανε περιορισμένη χρήση χημικών και μετά αποσύρθηκε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.
Λίγο μετά τις 3:30 από την οδό Ερμού (στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος) εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.
Στην πάνω πλευρά της πλατείας αποκαταστάθηκε η τάξη με τα μέλη του ΠΑΜΕ να επανέρχονται στην αρχική τους θέση.
Η ένταση παραμένει στην κάτω πλευρά της πλατείας και κυρίως στην Ερμού και την οδό Φιλελλήνων, όπου βρίσκεται και το μπλοκ των ταξιτζήδων, με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.
Λίγο πριν τις 4 ένα ασθενοφόρο κατάφερε να μπει στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παραλάβει τραυματία ή τραυματίες.
Όπως είναι αναμενόμενο, απροσπέλαστο για τα οχήματα είναι το Κέντρο της Αθήνας.
Στη βασ. Σοφίας, έχει στηθεί σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου