Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

«Σε ανασφάλεια οι Ελληνες»

Σε νέα δραματοποίηση του πολιτικού σκηνικού, εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που ξεσηκώνει πλήθος πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων, αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο είχε συζήτηση 90 λεπτών. Εξερχόμενος απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά περιορίστηκε σε γενικές διαπιστώσεις περί «ανασφάλειας και αβεβαιότητας» που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και παράλληλα επιχείρησε να στείλει μήνυμα, εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ, υπέρ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τονίζοντας ότι… «η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα» και ότι… «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη για αίσθημα ενότητας. Είναι σημαντικό, όλοι οι πολιτικοί παράγοντες να δείξουν αίσθημα ευθύνης».
Μετά τη συνάντηση αυτή έγινε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε συνάντηση μόνο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για σήμερα το απόγευμα. Αν και τα «σενάρια» για το τι θα ζητήσει ο κ. Παπανδρέου από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολλά και φθάνουν ακόμα και στο ενδεχόμενο νέα πρότασης συγκυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος έσπευσε να διαψεύσει σχετικές πληροφορίες υποστηρίζοντας πως η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα εν όψει της κρίσιμης Συνόδου. Ωστόσο, παρά τα όσα λέγονται επισήμως από το Μαξίμου γεγονός είναι ότι ο κ. Παπανδρέου με τις κινήσεις του ανεβάζει το πολιτικό «θερμόμετρο» στα ύψη, καλλιεργώντας κλίμα εξελίξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες άνοιξε κύκλο συναντήσεων και με τους ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης, από τους οποίους σύμφωνα με τις πληροφορίες ζήτησε στήριξη στην κυβέρνηση. Αρχικά ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τους κ.κ. Σταύρο Ψυχάρη, Γιώργο Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.
Στο μεταξύ, στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα δραματική έκκληση προς κάθε πλευρά, ζητώντας τη δημιουργία ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση για να βρεθεί οριστική λύση στην κρίση χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου