Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Μπάχαλο η Εθνική μας Γιορτή!

Για πρώτη φορά στα χρονικά η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε. Τι άφησε πίσω της; Πικρία, αγανάκτηση, οργή και θυμό, με τη συμπρωτεύουσα να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.
Τα πρωτοφανή επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και οι υπόλοιποι επίσημοι, όταν ένα μεγάλο μπλόκο διαδηλωτών βρέθηκε επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, πριν ξεκινήσει η παρέλαση, και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους επίσημους. Η πορεία τους όμως διεκόπη από την Αστυνομία η οποία τοποθέτησε δυο κλούβες κάθετα στον παραλιακό δρόμο κι εκείνοι κρατώντας ένα πανό άρχισαν να πετούν αβγά, νεράντζια και γιαούρτια. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ σε μικρή απόσταση τόσο ο Κάρολος
Παπούλιας όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν φανερά αναστατωμένοι και εκνευρισμένοι.
Μάλιστα ο Πάνος Μπεγλίτης είπε στον επικεφαλής της Αστυνομίας πως «αν δεν φύγουν οι διαδηλωτές ώστε να ελευθερωθεί ο δρόμος θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς», ενώ του διεμήνυσε πως «σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσουν όλοι οι επίσημοι»…
Αποκορύφωμα της έντασης τα υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με κάποιους από το πλήθος να φωνάζουν: «Παπούλια προδότη», κάτι που τον εξόργισε και αφού το κατήγγειλε με σχετικές του δηλώσεις αποχώρησαν όλοι οι επίσημοι και η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε.
Αμέσως το πλήθος κατέλαβε την εξέδρα των επισήμων με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη να πρωτοστατεί και τελικά ανάμεσα στον κόσμο παρέλασαν Μακεδονομάχοι, εθελοντές καταδρομείς, μέλη της Λέσχης Εφέδρων Αξιωματικών και διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι.
Τέλος, η Αστυνομία αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν ένα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε χώρο στη Λεωφόρο Νίκης. Έσπασαν τα κιγκλιδώματα και μπήκαν στο δρόμο, ενώ ταυτόχρονα μία ομάδα μελών της πρωτοβουλίας που αντιτίθεται στην Κάρτα του Πολίτη καλούσε με τηλεβόα τους πολίτες να εμποδίσουν την παρέλαση, όπως και έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου