Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

«Ταφόπλακα» με το άρθρο 37 σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες

Ταφόπλακα» στην προστασία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων εργαζομένων έβαλαν συνειδητά Γιώργος Παπανδρέου και Βαγγέλης Βενιζέλος με το επαίσχυντο άρθρο 37 του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή και το οποίο καταργεί το εργασιακό δίχτυ προστασίας των συλλογικών συμβάσεων.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε -όπως αποδεικνύεται ψευδώς- διαβεβαιώσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων ότι η ψήφιση του άρθρου 37 αποτελούσε αδήριτη προϋπόθεση για τους δανειστές μας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση. Από τις επιστολές προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που εξαναγκάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης να δώσει στην δημοσιότητα, αποδεικνύεται ότι ουδέποτε η Τρόικα έθεσε ως όρο για την χορήγηση της 6ης δόσης τις συλλογικές συμβάσεις.

Όσα έφερε στο φως η δημοσιοποίηση των επιστολών δεν έμειναν ασχολίαστα από τη Ν.Δ, η οποία δια του Εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, κατήγγειλε ότι:
1. Η δημοσιοποίηση των επιστολών στο παρά πέντε της ψηφοφορίας αποκαλύπτει την αναξιοπιστία και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν σε βάρος Βουλής και Κοινωνίας.
2. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το άρθρο 37.
3. Αποκαλύπτεται ότι οι επιστολές ήταν το δραματικό αποτέλεσμα της «μπλόφας» που προσπάθησε να στήσει όταν -μέσα στα μεσάνυχτα- διέκοπτε τις συζητήσεις με την Τρόικα επιχειρώντας να δημιουργήσει «αντιστασιακές» εντυπώσεις. Κατόπιν τους εκλιπαρούσε να επιστρέψουν συναινώντας άρον άρον σε πρόσθετα αντικοινωνικά μέτρα και χαράτσια χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτα
προεξοφλούσε την απόφαση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίσουν θεωρώντας τους δεδομένους.
Το μείζον ζήτημα του «πραγματικού συντάκτη» του άρθρου 37 τέθηκε και στην Κομισιόν από σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Κώστας Πουπάκης. Όπως επεσήμανε ο ίδιος με δήλωσή του «ο εργασιακός μεσαίωνας είναι αποκλειστικά έργο του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου