Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ωρολογιακή βόμβα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ!

Σε φορτισμένο και βαρύ κλίμα θα συνεδριάσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρόεδρός του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τις εξελίξεις που υπάρχουν με το ελληνικό χρέος και με το λεγόμενο «κούρεμα» όπου δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έχει υποκύψει σε καταλυτικές δεσμεύσεις.
Θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό, έστω και κατόπιν εορτής, να αποκαλύψει τι κρύβει το «κούρεμα» ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα και ποιος θα κυβερνάει τη χώρα τελικά από ’δω και πέρα. Από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εκτιμάται πως θα κληθεί ο πρωθυπουργός να δώσει πειστικές απαντήσεις ότι το «κούρεμα» δεν θα μετακυλιστεί στις συντάξεις και γενικά στη λειτουργία του κράτους.
Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, ειδικά μετά και τα τελευταία επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου και πολλοί ενδέχεται να προειδοποιήσουν τον πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν άλλα «χαράτσια».
Τα περισσότερα μέλη της Κ.Ο. γνωρίζουν πως αν ψηφίσουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα θα βάλουν «ταφόπλακα» στην πολιτική τους καριέρα. Επίσης τίθεται και νομιμότητας της κυβέρνησης, για τα όσα υπογράφει και πράττει.
Ένα από τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Λιντζέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99.5 χθες Κυριακή επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη μια εθνική συμφωνία και ότι η Βουλή αυτή μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αγωνία του για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου και τόνισε ότι:
«Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της κρίσης, που ξεπερνά μια κυβέρνηση. Αλλωστε, αυτή η Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια, ειδικά επειδή το ΠΑΣΟΚ εξελέγη με άλλο πρόγραμμα», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμάται πως θα επιχειρήσει να θέσει και πάλι την αναγκαιότητα εκβιάζοντας καταστάσεις. Θα ζητήσει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα καθώς η κατάσταση τείνει να εκτραπεί με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες για τη χώρα. Μέσα από επαναλαμβανόμενα εκβιαστικά διλήμματα θα ζητήσει στήριξη για την άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υπαγορεύονται από τη συμφωνία των Βρυξελλών.
Θα καταδικάσει εκ νέου τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και θα ζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου