Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ομαδικά πυρά της Αντιπολίτευσης

Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά τις συνομιλίες με την Τρόικα και ύστερα από όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και εσχατη ανευθυνότητα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, «αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην Τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον… εαυτό του και την κυβέρνηση. Τώρα, προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει… τεχνικές εργασίες. Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους. Και ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά».
Όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του κόμματος για τη διεύρυνση της ύφεσης και ότι δεν έχει μπει «πάτος στο βαρέλι», όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομικών. Σκοπός της κυβέρνησης, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, είναι τα νέα «αναπόφευκτα» μέτρα να τα ανακοινώσουν μετά τη ΔΕΘ. Μέχρι τότε θέλει να κερδίσει χρόνο. Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου στα στελέχη της Συγγρού ότι ο κ. Βενιζέλος δεν παρουσίασε ακόμη επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας και την επίτευξη των στόχων.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για την εφαρμογή ενός εναλλακτικού, ρεαλιστικού προγράμματος. «Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα παλιά κόμματα και οι πάσης φύσεως υποστηρικτές του κρατικοδίαιτου συστήματος, προτιμούν να διατηρούν εξουσία και προνόμια και ας καταστραφεί η Ελλάδα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, έναν πρωθυπουργό που απουσιάζει, έναν υπουργό Οικονομίας που στήνει καβγάδες και επικοινωνιακές παραστάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει στον καθένα αυτά που θέλει να ακούσει, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας νέους δρόμους», κατέληξε στη δήλωσή της.
«Όταν βάζεις "έναν ταύρο στο υαλοπωλείο" και του κουνάς μπροστά ένα κόκκινο πανί, δεν μπορείς μετά να κλαίγεσαι για τα σπασμένα γυαλικά», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, που πρόσθεσε: «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται από ένα κόμμα, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε λέγεται Ν.Δ., αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια».
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «το φόβητρο της χρεοκοπίας αξιοποιούν κυβέρνηση και Τρόικα. Η κυβέρνηση και η Ε.Ε. οδηγούν τον λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στη μόνιμη φτώχεια».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Η κυβέρνηση επιμένει στην εφιαλτική πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου