Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Η κρισιμότερη χρονιά για τους στρατιωτικούς!

Το 2012 ίσως καταστεί η κρισιμότερη χρονιά για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Το 2011 τους βρήκε με δραματική μείωση των μισθών τους, με περικοπές των επιδομάτων τους και σημαντικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Κεκτημένα δικαιώματα ετών, που χάθηκαν στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Στο όνομα της συνεισφοράς όλων των Ελλήνων πολιτών προκειμένου η Χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης μπήκαν και οι Έλληνες στρατιωτικοί με όποιο αντάλλαγμα.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι στρατιωτικοί «παράγουν» το αγαθό της ασφάλειας. Της ασφάλειας που πρέπει να αισθάνονται όλοι οι πολίτες της Χώρας προκειμένου να ζουν και να δρουν σε συνθήκες ειρήνης, ευημερίας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας.
Η «παραγωγή» αυτού του αγαθού αναγκαιοί ανθρώπους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παραμένοντες απερίσπαστοι στο καθήκον τους από εξωτερικούς – εξωγενείς παράγοντες που τορπιλίζουν και κάμπτουν το ηθικό και το φρόνημά τους.
Ωστόσο, τα 2 τελευταία χρόνια το ηθικό κάμφθηκε και οι Έλληνες στρατιωτικοί απαξιώθηκαν από σημαντικά πολιτικά χείλη ως «γραφειοκράτες» «μη παραγωγικοί» αυτιστικοί» κλπ, μη έχοντας τη δυνατότητα να αντιδράσουν όπως οι λοιποί Έλληνες πολίτες θα έκαναν. Όπως το κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ένοιωθε ότι εξυβρίζεται, συκοφαντείται και λοιδορείται στο όνομα ενός άγνωστου συμφέροντος, χωρίς εξηγήσεις. Το ηθικό και το φρόνημα βρίσκεται ήδη στο ναδίρ και ως διαφαίνεται δεν θα επανακαμφθεί.
Οι πρώτοι μήνες του 2012, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), θα καθορίσουν το μισθολογικό ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών. Οι Έλληνες στρατιωτικοί ενδέχεται να δουν περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματά τους της τάξεως του 30%, όπως διαρρέουσες πηγές αφήνουν να εννοηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου