Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι επαγγελματίες του Έβρου.

Τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς του Νομού Έβρου, οι οποίοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε. με αναδρομική ισχύ, κατέθεσε με ερώτησή της η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως επισημαίνει η κυρία Τσιαούση :''Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες εξασφάλισης βιωσιμότητας των συγκεκριμένων επαγγελματιών εξαιτίας της μικρής αγοραστικής δύναμης της τοπικής αγοράς (κυρίως συνταξιούχοι), η απαλλαγή από τις εισφορές του ΟΑΕΕ αποτελούσε μια σημαντική ελάφρυνση από τα σταθερά έξοδά τους. Παράλληλα βοηθούσε νέους κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στον τόπο καταγωγής τους, που εβρίσκετο σε περιοχές μικρού πληθυσμού, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο κίνητρο για περιοχές δυσπρόσιτες και ακριτικές''.
Δυστυχώς σήμερα καλούνται να πληρώσουν προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ποσά δυσανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους, διότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε καταναλωτές που προέρχονταν από γειτονικές περιοχές. Και εξαιτίας δύο ή τριών παραστατικών είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν υψηλά χρηματικά ποσά για εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς του ακριτικού Έβρου με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων τονίζει η βουλευτής και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων προκειμένου να μην επιβάλλονται με αναδρομική ισχύ οι εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε., διότι ουσιαστικά ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα προς όφελος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου