Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Έβρου.

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες του Έβρου ύστερα από την συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Έβρου η "Ένωση" στο εργατουπαλληλικό κέντρο Ορεστιάδας την Δευτέρα 16/1 με αφορμή την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8/1 στην Λάρισα.
Οι αγρότες του Έβρου θα πραγματοποιήσουν αρχικά στις 24/1 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη συμβολική κατάληψη στις 9:00 το πρωί,στις 31/1 συμβολική κατάληψη στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Ορεστιάδα ενώ αναμένεται ανάλογη κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί και στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στο Σουφλί.
Ωστόσο τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες όπως οι τιμές των αγροτικών προϊόντων,το υψηλό κόστος παραγωγής και η φορολόγησή τους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικότερες κινητοποιήσεις όπως την δημιουργία μπλόκων.
Τέλος οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν θεωρούν πως τα αγροτοδικεία που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή αποτελούν τροχοπέδη στις κινητοποιήσεις τους αφού το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι πολύ μεγάλα και δεν τους επιτρέπουν να μην βγουν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου