Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησαν οι πρώτες διακοπές ρεύματος στην Αλεξανδρούπολη.

Αντιμέτωποι με τις διακοπές ρεύματος θα έρχονται σταδιακά χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (κατά κόσμον χαράτσι) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία των 80 ημερών εντός της οποίας έπρεπε να το καταβάλουν.
Τα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού της ΔΕΗ δέχονται χιλιάδες κλήσεις από πολίτες που ζητούν πληροφορίες σχετικά με τα χρονικά περιθώρια που απομένουν μέχρι τη διακοπή του ρεύματος για να πάρουν πλέον την απάντηση από τους υπαλλήλους ότι το διάστημα παρήλθε και πλέον ανά πάσα στιγμή μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.
Ήδη στην Αλεξανδρούπολη έγιναν διακοπές σε 10 μεγαλοοφειλέτες πελάτες της επιχείρησης και θα ακολουθήσουν και άλλοι σύμφωνα με το νόμο.
Tι δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ:
Άπο τον Οκτώβριο του 2011 έχουν εκδοθεί 9 εκατομμύρια λόγαριασμοι οι οποίο περιέχουν το χαράτσι.
Από αυτούς έχουν πληρωθεί κανονικά οι 5.5 εκατομμύρια λογαριασμοί.Δεν έχουν πληρωθεί 3.5 εκατομμύρια λογαριασμοί που αναλύονται ως έξης :
- Στα 2,5 απο τα 3.5 εκατομμύρια λογαριασμούς δεν έχει λήξει η προθεσμία των 80 ημερών
- Σε 1 εκατομμύριο λογαριασμούς έχει λήξει η προθεσμία και έχουν περάσει οι 80 ημέρες. Απο αυτούς υπάρχουν 250.000 χιλιάδες λογαριασμοί για τους οποίους η ΔΕΗ έχει εκδωσει εντολές διακοπής απο το μηχανογραφικό συστημα.
- 50.000 λογαριασμοί (από τους 250.000) έχουν πάει στη ΡΑΕ ενώ 20.000 καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν άμεσα τους τεχνικούς της ΔΕΗ και τα ιδιωτικά συνεργεία που θα πάνε να τους κόψουν το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου