Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ακραίες ομάδες ετοιμάζουν επεισόδια"!

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα της του Μαξίμου επικαιρότητας έλαβε χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα το ζήτημα της απρόσκοπτης διεξαγωγής των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε την αρωγή όλων των πολιτικών κομμάτων για την απομόνωση των «ακραίων στοιχείων» που όπως εννόησε επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, ενώ για την προκήρυξη των εκλογών παρέπεμψε στην τελευταία εβδομάδα του Μάρτη.
«Αυτήν την περίοδο βλέπουμε ότι υπάρχει μια κινητοποίηση των άκρων, ένθεν κακείθεν, η οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να μην έχουμε γνωρίσει τέτοια φαινόμενα. Τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει αυτή η κινητοποίηση των άκρων, απέναντι στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν ξεκάθαρη θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Αναφορικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή συναρτάται από το πότε θα κατατεθεί η δανειακή σύμβαση στη Βουλή. Επεσήμανε πάντως ότι η προκήρυξή τους αναμένεται «λίγο πριν ή λίγο μετά την 25η Μαρτίου».
Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα υπάρξει διάδοχος -και ποιος- του Ε. Βενιζέλου μετά την προβλεπόμενη παραίτησή του από το ΥΠΠΟΙΟ προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί, μόλις ολοκληρωθεί το έργο του.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, παρότι φημολογείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει μετά την παραίτηση Βενιζέλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν αναμένεται να ευοδωθεί το σενάριο. Κυβερνητικές πηγές, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο, εξηγούσαν στον "Α.Τ." ότι «δεν είναι πολύ πιθανό να αναλάβει ο πρωθυπουργός και καθήκοντα υπουργού Οικονομικών» επομένως στο Μαξίμου προσανατολίζονται σε έτερη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου