Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα - ανάσα για έξοδο από την κρίση

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση και απαλλαγή το γρηγορότερο δυνατό από το Μνημόνιο παρουσιάζει αύριο στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς. Ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία και πλήθος συσκέψεων του προέδρου της Ν.Δ. με τους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο, η επικαιροποιημένη πρόταση, η οποία έρχεται σε συνέχεια της περσινής πάλι στο Ζάππειο και στην οποία επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί. Στόχος, η μετάδοση της χαμένης ελπίδας στους πολίτες ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το σκοτεινό τούνελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, θα προτείνει:
* Μείωση φορολογικών συντελεστών.
* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
* Ολοκληρωτική άρση του καμποτάζ.
* Αναστολή πόθεν έσχες για τις κατοικίες.
* Κοστολογημένες προτάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
* Δανειοδότηση της χώρας μας με ευνοϊκούς όρους από την Ευρώπη για την εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
* Συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών από και προς το Δημόσιο.
* Αποκατάσταση αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους, με αύξηση των αποδοχών τους.
* Συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα, άμεσα εφαρμόσιμα και χαμηλού ή μηδενικού κόστους.
Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, όπως υπενθυμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, η αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι φανερή, καθώς:
* Η ύφεση για το 2010 έφθασε το 4,5% με πρόβλεψη στον προϋπολογισμό 0,3%.
* Η ανεργία είναι πάνω από το 15% με ανοδικές τάσεις.
* Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται.
* Η ακρίβεια καλπάζει.
* Το κράτος πρόνοιας καταρρέει.
* Τα αδιέξοδα συσσωρεύονται, η κοινωνία βρίσκεται σε καθεστώς κατάθλιψης και η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι συζητάει για Μνημόνιο 2 με σκληρότερα μέτρα και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, την ίδια ώρα που η εικόνα της παρουσιάζει στοιχεία διάλυσης, έλλειψης συντονισμού και σαφούς στόχου. Αλλά και η αξιοπιστία του πρωθυπουργού, μετά τις αποκαλύψεις για τη συναλλαγή του με το ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ οι μυστικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Λουξεμβούργο επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια. Και στη Ν.Δ. γνωρίζουν πως η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ή, όπως το χαρακτηρίζουν, το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία, μπορεί να τους δώσει το έναυσμα της μεγάλης αντεπίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου