Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Με μειωμένη πρώτη ύλη θα λειτουργησει το Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος το εργοστάσιο Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, παρότι η πρώτη ύλη που θα κατεργαστεί κρίνεται ιδιαίτερα μειωμένη και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000 τόνους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο διευθυντής του εργοστασίου, Παράσχος Παρασχούδης, η απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ήταν να λειτουργήσουν τελικά και τα τρία εργοστάσια της εταιρείας, σε Πλατύ, Σέρρες και Νέα Ορεστιάδα, καθώς κρίθηκε ασύμφορη η πρόταση για μεταφορά του συνόλου της παραγωγής τεύτλων σε ένα από τα τρία εργοστάσια και συγκεκριμένα σε αυτό στο Πλατύ.

Η διάρκεια της φετινής “καμπάνιας” δεν θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες και η παραγωγή ζάχαρης υπολογίζεται σε 10.000 τόνους. Οι καλλιέργειες των ζαχαρότευτλων στην περιοχή του Έβρου ανέρχονται σε 15.000 στρέμματα περίπου, και η παραγωγή αναμένεται να είναι ικανοποιητική, παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: Με μειωμένη πρώτη ύλη θα λειτουργήσει φέτος το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας. - Evros-Line Blog
Για Πληροφορίες στο E-Mail: evroslinegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου