Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Με βέτο απειλεί το ΔΝΤ για την πέμπτη δόση!

Απρόσμενες εξελίξεις πυροδότησαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για μη ενδεχόμενη εκταμίευση, εκ μέρους του ΔΝΤ, της επόμενης δόσης για το πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.
Στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την Ελλάδα εάν δεν διαθέτει εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της για το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. "Ουδέποτε δανείζουμε εάν δεν έχουμε εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει κενό στη χρηματοδότηση", τόνισε η ίδια πηγή.
"Εάν οι Ευρωπαίοι αναγκαστούν να πουν πως η εκταμίευση, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της δόσης της 29ης Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά εφαρμόσιμη, τότε εκείνο που το Ταμείο αναμένει είναι να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι για λογαριασμό του και να επωμισθούν το μερίδιο του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση", τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο.
"Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει διότι ορισμένα εθνικά Κοινοβούλια -στη Γερμανία, στη Φινλανδία, στην Ολλανδία, καθώς και σε άλλες χώρες- δεν είναι προετοιμασμένα να το κάνουν", πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου