Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Ερευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή επί πρωθυπουργίας του, με κωδικό όνομα «Πυθία 1», που αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα», διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο ανέδειξε το θέμα παραθέτοντας στοιχεία τον περασμένο Ιούνιο, συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εκπονήσει σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκειμένου να προκαλέσουν τη γενική αποσταθεροποίηση της χώρας με απώτερο στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας μετά τη συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία.
Οι αποκαλύψεις των «Επίκαιρων» βασίστηκαν σε άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» με το οποίο ενημερωνόταν η κυβέρνηση Καραμανλή για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η ΕΥΠ «έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μια "Ομάδα Εργασίας" της, που αποτελείτο από 19 άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας"».
Οι πράκτορες της Ρωσικής Υπηρεσίας όπως ανέφεραν στην έκθεσή τους, εντόπισαν τον Απρίλιο του 2008 ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή και αντιπαρατέθηκαν μαζί τους «στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή αφορούσε μια συνολική απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας «με πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου