Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Κατρακύλα στις βάσεις... επιτυχίες στον Έβρο.

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρείται στις φετινές βάσεις εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας. Πτώση εκατοντάδων μορίων σημειώνουν ακόμη και οι περιζήτητες ιατρικές και νομικές σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια.

Στο νομό Έβρου, φαίνεται πως οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και αυτή τη χρονιά, παρά το γεγονός ότι τα θέματα των εξετάσεων ήταν κατά κοινή ομολογία αρκετά πιο δύσκολα από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί είναι ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι απόφοιτοι του Έβρου επέλεξαν σχολές με βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση, δίχως όμως να βασίζουν το μέλλον τους στις προκηρύξεις του δημοσίου.

Στο σύνολο των σχολών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ παρατηρούνται πτώσεις των βάσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες μόρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια, φτάνοντας στα 19.153.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου