Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Εμφανίστηκε πάλι ως... σωτήρας!

Εμφανιζόμενος για μια ακόμη φορά ως ο «σωτήρας» της χώρας και εξαπολύοντας εκ νέου σφοδρή επίθεση κατά της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά ότι… «έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη Ν.Δ.», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του στη «Real News», απορρίπτει ξανά τα σενάρια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι… «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές».
Ενδιαφέρον αλλά και απορίες προκαλεί η άποψη του πρωθυπουργού για τη διαδοχή αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ: «Δεν αγωνίζομαι για πόστα και οφίτσια. Αγωνίζομαι μέχρι τέλους για όσα πιστεύω, τιμώντας την εντολή των πολιτών. Στο κίνημά μας έχουμε αποδείξει και έχω αποδείξει ότι δεν δίνονται δακτυλίδια», τονίζει.
Παράλληλα, διαμηνύει στους υπουργούς του να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. «Η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψά για πραγματικές δίκαιες αλλαγές. Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές δίκαιες αλλαγές παντού». Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει σίγουρος ότι η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί και δεσμεύεται και πάλι πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες… «καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την Ευρωζώνη». Απορρίπτει δε τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων σημειώνει ότι «αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας».
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει ότι δεν προκύπτει τίποτα το καινούργιο, χαρακτηρίζει όμως κωμικό και τραγικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διερωτάται αν η Ν.Δ. επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές, ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου», αναφέρει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απέρριψε τελικά το Μέγαρο Μαξίμου τη σκέψη να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου. Το ενδεχόμενο αυτό εξεταζόταν σοβαρά από το κυβερνητικό επιτελείο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η είδηση άρχισε να μεταδίδεται από τηλεοπτικά κανάλια. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε, όμως, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ανάγκασε τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου να κάνουν πίσω, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως κάθε χρόνο.

Την ίδια ώρα, πάντως, που ο Γιώργος Παπανδρέου ξόρκιζε τις πρόωρες εκλογές, ακόμα κι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα από τον αρχηγό τους, θεωρούν αναπόφευκτη την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Χαρακτηριστική η περίπτωση του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Φλας», προτείνει τις πρόωρες εκλογές, μπροστά στην εφαρμογή των σκληρών οικονομικών μέτρων από το Σεπτέμβριο και τις αντιδράσεις του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Γρηγοράκος συνέστησε στον πρωθυπουργό να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καθώς… «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε τέτοια μέτρα χωρίς να έχουμε ρωτήσει το λαό. Μπορεί οι συνάδελφοί μου βουλευτές να με θεωρήσουν τρελό που κάνω μια τέτοια εισήγηση αυτή την περίοδο. Όμως μας περιμένει ένας μαύρος Σεπτέμβρης και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς την απάντηση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου