Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Αμεσα οι εκλογές

Τη βεβαιότητά του πως «οι εκλογές θα γίνουν άμεσα», εξέφρασε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ύστερα από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τα νέα δεδομένα με την επιλογή Παπαδήμου δεν αλλάζουν στο ελάχιστο τη συμφωνία της περασμένης Κυριακής στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην οποία γίνεται αναφορά σε προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, έγκριση από τη Βουλή της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου για «κούρεμα» του ελληνικούς χρέους και προσφυγή στις κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου.
Στη Συγγρού δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τη χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας όσο και από τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, γιατί, όπως λένε μέσα από αυτές, διαπιστώνεται πως οι στόχοι του κόμματος επετεύχθησαν. Και εξηγούν ότι από τα πλέον επίσημα χείλη διευκρινίστηκε πως…
1. η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική,
2. το χρονικό σημείο αναφοράς για τις εκλογές είναι η απόφαση της προηγούμενης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών (δηλαδή η 19η Φεβρουαρίου),
3. δεν τέθηκε κανένας όρος από τον κ. Παπαδήμο προς τα κόμματα, όπως υποστήριζε μετ’ επιτάσεως το ΠΑΣΟΚ.
«Δυστυχώς, ακόμη και την ύστατη ώρα, οι μέχρι χθες «ένοικοι του Μαξίμου» διέρρεαν αθλιότητες περί όρων, που, δήθεν, έθετε ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Ν.Δ., προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης», σχολίασε σχετικά ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξηγώντας: «Ενοχλήθηκαν, επειδή ο Αντώνης Σαμαράς με τη δήλωσή του για την εθνική αξιοπρέπεια εξέφρασε τον πατριωτισμό και το φιλότιμο όλων των Ελλήνων. Η κατηγορηματική διάψευση του κ. Παπαδήμου ότι δεν έθεσε κανέναν όρο στους πολιτικούς αρχηγούς είναι ένα ράπισμα στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που καταρρέει».
Η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, εκτιμούν στη Ν.Δ., θα δώσει τέλος στον ολισθηρό κατήφορο που οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο τόπος, όμως, λένε, θα πληρώνει για χρόνια τις συνέπειες των εγκληματικών λαθών του, με αποκορύφωμα το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου