Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Οι πιέσεις στον κ. Α. Σαμαρά!

Πολλοί παρατηρητές – εντός και εκτός της χώρας – θεωρούν απορίας άξιο γιατί τα μεγάλα πολιτικά γκεσέμια και οι διαπλεκόμενοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αξιώνουν από τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά να υπογράψει πρόσθετη δήλωση ότι δεσμεύεται για την εκτέλεση όλων όσα προβλέπει η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Και απορούν διότι ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει στη Βουλή των Ελλήνων ότι θα ψηφίσει τη σχετική Δανειακή Σύμβαση, έχει δηλώσει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ίδια και υπάρχουν τα πρακτικά, έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μαρτένς όπου βεβαιώνει τα ίδια, έχει πεντάκις δηλώσει δημόσια τις ίδιες δεσμεύσεις του και έχει υπογράψει τον Προϋπολογισμό. Προς τι, λοιπόν, – αναρωτιούνται – του ζητούν και έκτη δημόσια ενυπόγραφη δήλωση;
Φυσικά είναι προσωπικό πρόβλημα του κ. Σαμαρά, το οποίο έχει σχέση με τις οικογενειακές παραδόσεις του και με την ατομική του πορεία να υπογράψει ή να μην υπογράψει και την πρόσθετη (την 6η) δήλωση που αξιώνουν – παράλογα και ύποπτα – οι πολιτικοί και τεχνικοί ατζέντηδες των Δανειστών και των Αγορών.
Αλλωστε, τις θέσεις του τις εξήγησε και προς τους ελεγκτές της Τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα και που του μετέφεραν την αξίωση των αφεντικών τους – με την υπόμνηση ότι ή υπογράφει ή η 6η δόση του δανείου δεν εκταμιεύεται!
Γιατί, όμως, ζητούν για έκτη φορά την ενυπόγραφη προσωπική δέσμευσή του; Για πολλούς λόγους, βεβαίως, – οι κυριότεροι από τους οποίους είναι:
1. Διότι τον θεωρούν εν δυνάμει πρωθυπουργό, όποτε και αν διενεργηθούν οι εκλογές.
2. Διότι, ως μέλλοντα πρωθυπουργό, τον θέλουν από τώρα παντελώς υποταγμένο και έτοιμο να συνεχίσει το κατοχικό καθεστώς στην Ελλάδα.
3. Διότι δεν έχουν καμιά διάθεση να δώσουν, στα επόμενα χρόνια, και μια αναπτυξιακή διάσταση στη χώρα μας – επιμένοντας στην ύφεση και τη φτώχεια.
4. Διότι δεν επιθυμούν να του επιτρέψουν να παρουσιάσει ένα άλλο δείγμα και μείγμα πολιτικής, – όσο υποτυπώδες και αν είναι.
5. Διότι γνωρίζουν την προσωπική περηφάνια του, από τότε που χειριζόταν την πρόταση Πινέιρο για τη FYROM, η οποία ναυάγησε λόγω εσωτερικών και εξωτερικών δυσχερειών. Και επιθυμούν «να του σπάσουν τον τσαμπουκά» – χυδαϊστί.
6. Διότι επιδιώκουν διαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και όχι αξιοποίησή της. Και,
7. Διότι οφείλει να είναι υποτακτικός όπως και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τίποτε δεν διαπραγματεύθηκε υπέρ της Ελλάδας.
Αρα, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, οφείλει να εκτιμήσει αν θα υπογράψει και έκτη δήλωση ή αν θα εμμείνει στη μέχρι σήμερα άποψή του. Αλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει πολύ περισσότερα από τον συντάκτη της στήλης και έχει πιο αξιόπιστες προσλαμβάνουσες.
Στο κάτω – κάτω, η αξιοπρέπεια χτίζεται με κόπο. Δεν δωρίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου