Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Αρχίζουν τα δύσκολα!

Tις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού και την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης θα παρακολουθήσουν από κοντά τα στελέχη της Τρόικας.
Οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένονται στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξουν το πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήθηκαν για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά και να εξετάσουν τα βασικά σημεία του νέου Προϋπολογισμού και τις παρεμβάσεις που θα φτάσουν τα 11 δισ. ευρώ.
Μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οπότε προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό Σχέδιο του Προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει στο κλιμάκιο της Τρόικας τα αποτελέσματα στο πεδίο των εσόδων και των δαπανών. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα έσοδα, ανοιχτό είναι το μέτωπο των εισπράξεων από το τέλος ακινήτων, καθώς παρατηρούνται πολλά λάθη στα σημειώματα, η επίλυση των οποίων αφορά τόσο τους Δήμους (επιφάνεια κτισμάτων) όσο και στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο βαθμός δυσκολίας για τη νέα κυβέρνηση ανεβαίνει, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα οριστικοποιούν η 5η Επικαιροποίηση του Μνημονίου και θέτουν τις βάσεις για το Νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος.
Επιπλέον, στην Αθήνα αναμένεται, λίγο μετά την Τρόικα και η ομάδα εργασίας της Κομισιόν υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, με την έκθεσή της για τις μεταρρυθμίσεις και δράσεις που κρίνει απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου