Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα Πάγκαλου!

Οι "κοπρίτες- δημόσιοι υπάλληλοι" του Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και η "σοφία" του ότι "μαζί τα φάγαμε", δεν αποτελούν σημερινές εμπνεύσεις του αντιπροέδρου! Τον περασμένο Μάιο, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο κ. Πάγκαλος δυσφήμισε όσο "καλύτερα" μπορούσε" τη χώρα μας, σε μία εποχή που δεχόταν πιέσεις από παντού για την υπογραφή του Μνημονίου!

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, απευθυνόμενος σε ξένους ακροατές, δήλωνε ότι " στην Ελλάδα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή. Όλοι αυτοί ζουν σε μια χώρα που εφαρμόζει τις αρχές της κοκκινοσκουφίτσας η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό λύκο!".

Στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος αποκαλούσε τους επαναστάτες του 1821 " ένα μάτσο αγράμματους και αδαής χωριάτες οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά, που αμέσως
μετά την απελευθέρωση, ψήφιζαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους", εξηγώντας με τον τρόπο αυτό ότι για το ρουσφέτι δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά οι έλληνες πολίτες που "το έχουν στο αίμα τους" από τότε!

"Δεν είναι οι πολιτικοί που βγαίνουν ψάχνοντας σε ποιον θα κάνουν “εκδούλευση”, αλλά οι πολίτες που πάνε να τη ζητήσουν", κατέληγε ο κ. Πάγκαλος, συμπληρώνοντας την άποψή του για τους έλληνες που ο ίδιος εδώ και δεκαετίες ζητάει την ψήφο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου