Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Την ανοδική πορεία τους συνεχίζουν οι τιμές των καυσίμων

Την ξέφρενη ανοδική πορεία τους συνεχίζουν οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με την αμόλυβδη να έχει σπάσει προ πολλού το φράγμα του 1 ευρώ και 60 λεπτών, ξεπερνώντας, σε κάποιες περιπτώσεις και το 1,70. Ο Έβρος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτό το γαϊτανάκι, με αποτέλεσμα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, η μέση τιμή των υγρών καυσίμων να ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 20 λεπτά!
Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που προκαλούν εντύπωση είναι οι μεγάλες αποκλίσεις τιμών από περιοχή σε περιοχή, όχι απλώς εντός του ίδιου νομού, αλλά κι εντός της ίδιας πόλης, ακόμη και της ίδιας διεύθυνσης! Είναι χαρακτηριστικό πως σε πρατήριο της Αλεξανδρούπολης, βρίσκει κανείς την αμόλυβδη προς 1,60 το λίτρο, ενώ σε άλλο πρατήριο, λίγα μέτρα πιο κάτω, θα χρειαστεί να πληρώσει 1,73!
Όπως συστήνουν κατά καιρούς, τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και οι ενώσεις καταναλωτών, είναι απαραίτητο, όσο είναι εφικτό, πριν από κάθε εφοδιασμό, να γίνεται καλή έρευνα αγοράς. Είναι το μοναδικό όπλο του καταναλωτή απέναντι στον πόλεμο των ξέφρενων τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου