Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Στα μέσα Φεβρουαρίου το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από την Νoble Εnergy

Σημαντικότατες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο πρόεδρος της εταιρείας Νoble Εnergy Τσάρλς Ντάβιτσον πρόκειται να έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για ανταλλαγή απόψεων με τον Κύπριο καθηγητή του Χιούστον Μιχάλη Οικονομίδη.

Μερικές ημέρες αργότερα στις 8 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας θα παρουσιάσει τις απόψεις του για τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή μας, σε «κλειστό» συνέδριο μεγάλων επενδυτών για την ενέργεια που οργανώνει η Credit Suisse στις ΗΠΑ και θεωρείται το ετήσιο «Νταβός» της ενέργειας στον κόσμο με παρουσία των επικεφαλής των διεθνών ενεργειακών κολοσσών.

Η παρουσίαση του Ντάβιτσον θα μεταδοθεί ζωντανά από σειρά ειδικευμένων σε θέματα οικονομίας και επενδύσεων καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών. Η πιο σημαντική όμως εξέλιξη είναι ότι Από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, ηγετικά στελέχη της Νoble Εnergy θα βρίσκονται στην Κύπρο για να συμφωνηθεί με την κυπριακή κυβέρνηση το πρόγραμμα γεωτρήσεων και των επόμενων ενεργειών στο «Οικόπεδο 12» στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου