Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Θερμή υποδοχή στον Αντώνη Σαμαρά

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον Αντώνη Σαμαρά, μετά τον περίπου δίχρονο παγετό που επικρατούσε ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τα μέλη του ΕΛΚ. Η συμμετοχή της Ν.Δ. στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η επιστολή- δέσμευση του Α. Σαμαρά προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ, αλλά και η αποτυχία του μνημονίου, την οποία πλέον ομολογούν πολλοί στις Βρυξέλλες, είναι οι βασικοί λόγοι που ο πρόεδρος της Ν.Δ. γεφυρώνει το χάσμα με τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης.
Τούτο προκύπτει και από την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ. Μετά το πέρας των εργασιών, ο πρόεδρος της ΝΔ, με δήλωσή του αφενός συνόψισε τις προτάσεις που διατύπωσε για την αντιμετώπιση της κρίσης σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και επεσήμανε ότι « παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί μου».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς:
1. Επέμεινε στη θωράκιση της ΕΕ από κερδοσκόπους δια της ρευστότητας,
2. είπε «όχι» σε νέες φορολογικές επιδρομές και περικοπές,
3. ζήτησε συνδυασμό δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης,
4. επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη ύφεση,
5. επέμεινε στην ανάγκη τροποποίησης του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Στο μεταξύ, εκτός ελέγχου οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αμοιβής του υποτιθέμενου «άμισθου» αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο με 180.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης του Ελληνικού. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας σε ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου στην οποία χαρακτήριζε «προσβλητικές και συκοφαντικές» τις αιτιάσεις της ΝΔ, σήκωσε και πάλι το γάντι. Με δήλωσή του, επαναφέρει το αναπάντητο ερώτημα:
«Δήλωναν -ναι ή όχι;- ότι ο κ. Αθεμπίγιο είναι… άμισθος σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού;
Είπε -ναι ή όχι;- στις 4 Μαρτίου 2011 ο τότε υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, ότι “ο κ. Αθεμπίγιο προσφέρθηκε με την ομάδα του, την B.S.U.S., να καταρτίσει μια πρόταση” και ότι “δεν πήρε χρήματα γι’ αυτό;”.
Πως, λοιπόν, ο… “άμισθος” φίλος αποδεικνύεται έμμισθος;
Και πώς αυτός που δεν θα έπαιρνε χρήματα, εισπράττει, τελικά, 180 χιλ. ευρώ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου