Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

«Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ρίχνουν οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών».

Αυτό εκτιμά ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε ότι «επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους».

«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει -εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου