Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Πανικός και σκορποχώρι!

Νέα βέλη κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που αυτή ασκεί, εξαπέλυσε χθες η Ν.Δ., διατηρώντας στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους. «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι σκορποχώρι», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Η Ν.Δ. καταγγέλλει την κυβέρνηση για τελείως διαφορετικές γραμμές των κυβερνητικών στελεχών σε πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα σ’ αυτό της ανάγκης για συνταγματική εγγύηση για το χρέος. Έτσι, άλλη είναι η άποψη του Γιάννη Ραγκούση (ότι χρειάζεται συνταγματική εγγύηση) και εντελώς αντίθετη αυτή των Γιώργου Πεταλωτή και Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν μια τέτοια πρόταση ανώριμη και ανεπίκαιρη. «Και οι παλινωδίες αυτές είναι αλλεπάλληλες. Μιλάμε για ένα κυβερνητικό αλαλούμ. Πρόκειται περί θιάσου, αλλά λέγοντας αυτό, αδικώ το θέατρο», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.
Μετά μάλιστα και τις πληροφορίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επικοινωνία με το ΔΝΤ ακόμα και πριν τις εκλογές του 2009, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό «να απαντήσει χωρίς περιστροφές στα ερωτήματα που συνεχώς πολλαπλασιάζονται».
Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για την παρουσία του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Ελσίνκι. Αυτό το αντικείμενο είχε χθεσινή σύσκεψή του με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, όπου συζητήθηκαν τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. για την προώθηση των θέσεών του. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρούν πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη συνάντηση, εν όψει και των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 24-25 Μαρτίου. Όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας (Αθήνα 9.84), «ότι θα υπάρχει μια λύση, θα υπάρξει. Το ζήτημα είναι αν αυτή η λύση θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού ή θα είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα για την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτή τη στιγμή, οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την πρώτη κατεύθυνση -ότι επίκειται κάποιος συμβιβασμός- χωρίς όμως να είναι η βιώσιμη λύση που θέλουν και οι οικονομίες και οι αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου