Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ο Σαμαράς

Σε πλήρη ετοιμότητα κρατά τον κομματικό μηχανισμό ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, δεν αποκλείει τον εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση, ακόμα και μέσα στην άνοιξη. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα νέο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό τη Μακεδονία και τη Θράκη το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Κρήτη και ακολούθως τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να επικοινωνήσει τις θέσεις του κόμματός του στους πολίτες, κάτι στο οποίο -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- υστερεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του.
Ο κ. Σαμαράς θέλει επί καθημερινής βάσης, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του κόμματός του, να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και να ασχολούνται με την καθημερινότητά του, η οποία δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι σε όποια περιοχή βρεθεί, περπατά στην τοπική αγορά και αναδεικνύει τα ζητήματα της ανεργίας και των λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα.
Ανεξάρτητα, πάντως, με το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τελεί υπό την έντονη αμφισβήτηση του συνόλου της κοινωνίας, στη ΝΔ θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για την «επανεκκίνηση» του κόμματος. Και αυτό θα επιτευχθεί, όπως έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς, όχι με στείρα αντιπολίτευση και τη χρήση του κλασικού ξύλινου πολιτικού λόγου, αλλά ασκώντας την απαιτούμενη κριτική όπου απαιτείται και παραθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στα θέματα της διαφθοράς και την ανάγκη αποκατάστασης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Όπως γνωστοποίησε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, το κόμμα του θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα, επαναφέροντας πρόσφατη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου