Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

"Πανηγυρισμοί χωρίς αντίκρισμα"!..

Για πανηγυρισμούς δίχως… αντίκρισμα κατηγόρησαν την κυβέρνηση σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς τα όσα αποφασίστηκαν για το μέλλον της χώρας, στην Εκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε., δεν εμπνέουν καμία αισιοδοξία. Εκτιμούν ότι η λιτότητα θα είναι παρατεταμένη καθώς οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Η Ν.Δ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακά τεχνάσματα και για «κοροϊδία της ελληνικής κοινωνίας». Της καταλογίζει ότι επέδειξε τραγική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος και αναρωτιέται πώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη μείωση εσόδων με την πολιτική που εφαρμόζει.
Λουκέτα στις επιχειρήσεις, «εκτόξευση» της ανεργίας, και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, «με την ύφεση να ξεπερνά το 6%», όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα αναφέρει στη δήλωσή του:
«Εμφανίζεται μια προσωρινή ανακούφιση ως «σωτηρία». Που δεν είναι...
* Εμφανίζεται μια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, ως αλλαγή της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής. Που δεν είναι...
* Εμφανίζεται μια παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας, ως επίτευγμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Που δεν είναι...
* Εμφανίζεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε, έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης».
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι: «Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουμε λίγο μικρότερες δόσεις, αλλά για περισσότερα χρόνια. Άρα θα πληρώσουμε συνολικά περισσότερους τόκους. Η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως. Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα...
Ακόμα, έναντι αυτής της παραχώρησης αναλαμβάνουμε την πρόσθετη υποχρέωση (που δεν προβλεπόταν στον αρχικό Μνημόνιο) για αξιοποίηση περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ συν ακίνητα του Δημοσίου) ύψους 50 δισεκατομμυρίων. Δεν ξέρουμε από πού υπολογίζει να τα βρει αυτά η κυβέρνηση και πώς».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι αναλάβαμε την υποχρέωση να υπογράψουμε το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο.
«Αυτό για να συμβεί χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη πάνω από 6% για πολλά χρόνια συνεχώς ενώ τώρα έχει ύφεση πάνω από 6%!
Γι’ αυτό και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να έλυσε το πρόβλημα οριστικά. Όμως, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία. Επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πιάνουν πια. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Η κυβέρνηση δεν βλέπει την πραγματικότητα και βιάζεται να πανηγυρίσει για τα αυτονόητα». Όσο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων «είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου και η μείωση επιτοκίου είχε ήδη προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων», επισημαίνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
«Νέα και σαρωτικά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ιδιωτικοποίηση των πάντων θα έρθουν» προέβλεψε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα.
«Καλό είναι να μη βιαστούν όσοι θέλουν να πανηγυρίσουν» σχολιάζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει ότι «με την επιμήκυνση του χρόνου θα πάρουν πολύ περισσότερους τόκους».
Η πρόεδρος της «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει, μόνοι μας πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου