Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ν.Δ.: Εξεταστική για τα υποβρύχια

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων ζήτησε η Ν.Δ., μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ που εντόπισε ότι τραπεζικοί λογαριασμοί ορισμένων που ενεπλάκησαν με τη εν λόγω σύμβαση «απογειώθηκαν» και αυξήθηκε αδικαιολόγητα η περιουσιακή τους κατάσταση με βίλες και άλλα ακίνητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πόρισμα του ΣΔΟΕ συμπεραίνεται πως μπορεί οι μίζες να ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ…
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης ,καταγγέλλει ότι… «ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων κι ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή».
Οσον αφορά στην αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων, όπως τονίζεται από τη Ν.Δ., «πρόκειται για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».
Μετά τις έρευνες του ΣΔΟΕ αναμένεται να αποσταλούν τριάντα επτά κλήσεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε υπόπτους που θα αφορούν κακουργήματα περί απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι ύποπτοι αυτοί είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες. Η εμπλοκή τους είναι το χρονικό διάστημα 1998 έως και το 2002 που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.
Η Εισαγγελία θα ερευνήσει και μετά το 2002. Από τα στοιχεία που υπάρχουν επιβάλλεται να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλώτης, στο αίτημα της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, είπε: «Μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην Εισαγγελία χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε «παρότρυνση» από τη Ν.Δ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου