Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Παραίτηση Πάγκαλου ζήτησε η Ν.Δ.!

Την παραίτηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου ζητά η Ν.Δ., με αφορμή δήλωσή του ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς «να λέγονται όπως θέλουν».
«Η δήλωση αυτή -όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σήμερα που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. «Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του αντιπροέδρου; Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, επισημαίνει πως η τοποθέτηση Πάγκαλου «τινάζει στον αέρα την ελληνική προσπάθεια και προσφέρει ένα αναπάντεχο «δώρο» στην κυβέρνηση των Σκοπίων».
Άμεση και η αντίδραση και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και του τ. δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
«Η κυνική ομολογία του κ. Πάγκαλου επιβεβαιώνει απλά όλους εμάς που εδώ και χρόνια βλέπουμε τους “Εφιάλτες” να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, μασκαρεμένοι σε “προοδευτικούς”. Εμείς οι Μακεδόνες που ακόμη παλεύουμε για τη “γελοία” αυτή υπόθεση, καλούμε τον κ. Πάγκαλο να παραιτηθεί εδώ και τώρα», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Είναι φανερό ότι οι Σκοπιανοί μόνον αυτή τη δήλωση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης να προσκομίσουν στο Δικαστήριο της Χάγης θα κερδίσουν την κρίσιμη αυτή υπόθεση και η πατρίδα μας θα έχει δεχθεί μια τεράστια ήττα στο θέμα της υπεράσπισης των μεγάλων μας εθνικών θεμάτων. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Πάγκαλος θα πρέπει να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του. Κανείς δεν μπορεί να υποσκάπτει με τις δηλώσεις του τα εθνικά μας δίκαια, την κρίσιμη μάλιστα αυτή περίοδο για την πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου