Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Στο Ελσίνκι ο Σαμαράς

Στο Ελσίνκι βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση. Κατά την παρουσία του στη Φινλανδική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του, στις οποίες θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε ελληνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, θα επισημάνει την ανάγκη για την έκδοση ευρωομολόγου, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την Τρόικα, αλλά και τη μείωση του επιτοκίου αυτού. Ο κ. Σαμαράς είναι υπέρμαχος του δρόμου που χάραξαν οι Ιρλανδοί, μέσω του νέου τους πρωθυπουργού Εντα Κένι, ο οποίος έχει ήδη θέσει ανοιχτά ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του ιρλανδικού μνημονίου. Θέμα που έχει διατυπώσει και κατά το παρελθόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν θετικό και το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι από τους εκπροσώπους των 15 μελών του ΕΛΚ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο Μέρκελ για το Σύμφωνο Σταθερότητας, κάτι που, όπως λένε, βοηθάει την ελληνική προσπάθεια.
Στη Σύνοδο Κορυφής, εκτός από τους αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς των μελών του ΕΛΚ, θα λάβουν μέρος επίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και αυτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σταύρος Παπασταύρου και οι οικονομικοί σύμβουλοί του, Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου