Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: Προτάσεις ουσίας

Την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ως αντίδοτο στην κρίση, προτείνει για τη χώρα μας, όπως και για άλλες οικονομικά αδύναμες χώρες, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, εν όψει και της αυριανής Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζει, οι συγκεκριμένες χώρες, χωρίς κόστος, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν επιπλέον κοινοτικούς πόρους για την περίοδο 2013–2020 και θα βοηθηθούν να μπουν σε αναπτυξιακή πορεία. Ως παραδείγματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει στους συνομιλητές του:
1. Τα ομόλογα έργων και τα προγράμματα διευρωπαϊκών υποδομών που θα έδιναν ανάσες στην οικονομία
2. Την αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν στη νέα περίοδο από τα διαρθρωτικά ταμεία, τα οποία παραδοσιακά στηρίζουν τις λιγότερο ισχυρές χώρες, και
3. Την ενίσχυση και διεύρυνση των ιδίων πόρων της Ευρώπης, προκειμένου τα ευρωπαϊκά ταμεία να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις εισφορές των κρατών - μελών.
Ο κ. Σαμαράς είχε χθες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόζεφ Ντολ. Στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως δήλωσε, βρέθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τα ελλείμματα, τα χρέη και την ύφεση, η οικονομική διακυβέρνηση και η σταθερότητα του ευρώ.
Το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προήδρευσε στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Σαμαράς θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζέρζι Μπούτσεκ και τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Λαμασούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου