Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διευρυμένων δυνατοτήτων που παρέχονται από την εφαρμογή των νέων φορολογικών νόμων για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις διαδικασίες κατασχέσεων.

Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις 18 Μαρτίου και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της, οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε θετική δήλωση στις 28 Μαρτίου και θα καταβάλει άμεσα ποσό 1.100.059 ευρώ για εξόφληση τρεχουσών υποχρεώσεων της, σε πίστωση μέρους των οφειλών 86 οφειλετών και για εξόφληση οφειλών 42 από αυτές.

Επίσης, η εταιρεία με τη δήλωση της δεσμεύεται να αποδίδει στο μέλλον και κάθε άλλο ποσό που θα γεννηθεί από την συνεργασία της με τους 290 οφειλέτες και μέχρις εξοφλήσεως των υποχρεώσεων κάθε ενός από αυτούς.

Επίσης, στις 24 Μαρτίου επιβλήθηκε δεύτερη κατάσχεση εις βάρος άλλης μεγάλης αλυσίδας, που αφορά σε 302 προμηθευτές της, οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με οφειλές συνολικού ύψους 38.127.101 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο, πέραν της αύξησης των εσόδων, την εμπέδωση της φορολογικής συνέπειας των πολιτών ως συστατικό στοιχείο για την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου