Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ στη Βόρεια Ελλάδα

Προάγγελο των περικοπών στις γραμμές του ΟΣΕ, εν όψει της ολοκλήρωσης του σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού, αποτελεί η διακοπή των δρομολογίων τρένων στη Βόρεια Ελλάδα για τη θερινή περίοδο, που ανακοίνωσε χτες ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΔΙΣΥ, ανακοίνωσαν την αναστολή ορισμένων δρομολογίων εξαιτίας της μειωμένης επιβατικής κίνησης, καθώς και της έλλειψης προσωπικού. Αναλυτικότερα, αναστέλλονται δρομολόγια στις γραμμές: Θεσσαλονίκη προς και από Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Έδεσσα, Ημαθία και Φλώρινα και Φλώρινα προς Κοζάνη.
Ακόμη αναστέλλεται και μέρος των δρομολογίων προς την Πελοπόννησο.
Σε ότι αφορά την Αλεξανδρούπολη, περικόπτονται τα απογευματινά δρομολόγια INTERCITY μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΣΕ επισημαίνουν ότι η διακοπή των συγκεκριμένων δρομολογίων λόγω μειωμένου προσωπικού είναι αντίθετη με όσα υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού στον Οργανισμό.
Η Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών υποστηρίζει ότι εάν εφαρμοσθεί το σχέδιο αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση του περιφερειακού σιδηρόδρομου, ο περιορισμός χρήσιμων και αναγκαίων δρομολογίων, η εγκατάλειψη κάθε σχεδίου επέκτασης του σιδηροδρόμου και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, καθώς και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στον Ο.Σ.Ε.

Τη στήριξη του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών εξέφρασε το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου, ζητώντας να μην εφαρμοσθεί το νέο σχέδιο για το σιδηρόδρομο, το οποίο ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου