Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Σκάνδαλο Βατοπαιδίου Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η απολογία Αγγέλου

Η απολογία του κ. Γιάννη Αγγέλου, ενώπιον της ανακρίτριας κυρίας Ειρήνης Καλού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, διαβιβάστηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τους περιοριστικούς όρους για τον κ. Αγγέλου, στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Ειδικότερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλου για ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου σημείωσε: «Η ΝΔ μιλάει για δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου και παραβίαση των αρχών Δικαίου κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν μιλάμε, όμως, για ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οφείλουμε και να αποδεικνύουμε ότι το εννοούμε».

Αναφορά στο θέμα έγινε σήμερα και από την πλευρά της Δικαιοσύνης με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ρούσσο Παπαδάκη να δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει το έργο της.

Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παπαδάκης, αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου.

«Να σταματήσει η όποια πολιτική, ή άλλου επαγγελματικού είδους, σπέκουλα, ιδίως όταν δεν υπάρχει υπέρβαση με δόλο των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας των δικαστών» δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Παπαδάκης με αφορμή την κριτική που δέχεται η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελικοί λειτουργοί της.

«Τα ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια δεν προάγουν το δίκαιο και τη Δικαιοσύνη» επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Αγγέλου αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Η Νέα Δημοκρατία παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον κ. Αγγέλου, κάνοντας λόγο για «κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ» και διαμαρτυρόμενη για τη μεταχείριση του στενού συνεργάτη του κ. Κώστα Καραμανλή από τη Δικαιοσύνη.

«Προκαλεί κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα» δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη τομεάρχης της ΝΔ κ. Τάσος Νεράντζης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε παράλληλα ότι «η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου».

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή κατήγγειλαν για πολιτική δίωξη.

«Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή» αναφέρεται σε ανακοίνωση συνεργατών του τέως πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ ενοχλημένος φέρεται να είναι ο κ. Αγγέλου από το ταξίδι Καραμανλή στο Παρίσι στην παρούσα χρονική στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου