Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα


Την οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στην ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών και λήψης αντισταθμιστικών μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος, ανέλυσε στους εκπροσώπους της τρόικας ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στη Ρηγίλλης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συζήτησε με τους εκπροσώπους της τρόικας την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και της οικονομίας, τους ανέπτυξε το «γαλάζιο» σχέδιο για έξοδο από την κρίση και στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.....Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αρμόδιος για εσωτερικά θέματα, Σταύρος Δήμας, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά Θόδωρος Βάρδας, Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης, και η γραμματέας της ομάδας παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος στήριξης, οικονομολόγος Ελένη Ρωμαΐδου. Τα στελέχη της Ν.Δ. έδειξαν στους εκπροσώπους της τρόικας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν λέει «όχι σε όλα», λέει όμως κατηγορηματικά «όχι» σε όσες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι λάθος. Και τεκμηρίωσαν τις διαφωνίες της Ν.Δ. με συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα, ενώ επισήμαναν ότι η «γαλάζια» παράταξη με αίσθημα ευθύνης για το συμφέρον του τόπου στηρίζει κάθε θετική κίνηση.
Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας, για «διαφάνεια, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ. Χρήστου Ζώη. Ο βουλευτής Λάρισας κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει πρώτα στις πρόσφατες καταγγελίες της Ν.Δ. για καταστρατήγηση του νόμου στις κρίσεις προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών και μετά να προβαίνει σε μεγαλόστομες διακηρύξεις. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. πρόσφατα είχε καταγγείλει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παράτυπα φρόντισε ώστε δύο συνεργάτες του, οι οποίοι δεν είχαν τα μόρια για να τοποθετηθούν στην Αθήνα, να γίνουν προϊστάμενοι στην επαρχία για μία μόλις ημέρα, ώστε στη συνέχεια να τους αποσπάσει στο υπουργείο.
Την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την οικονομική πρόταση της Ν.Δ. και τον εναλλακτικό τρόπο εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο που προσφέρει συνεχίζει, εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς, και στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται σήμερα για διήμερη περιοδεία τη Μυτιλήνη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει σήμερα στις οκτώ το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για τη «γαλάζια» οικονομική πρόταση και τα αναπτυξιακά ζητήματα του Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη. Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη, με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των παραγωγικών τάξεων, θα επισκεφθεί την αγορά της Μυτιλήνης και την Καλλονή, όπου θα έχει επίσης συναντήσεις με το δήμαρχο και τοπικούς φορείς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί και τη Νομαρχία, όπου αναμένεται να ανακοινώσει τη στήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του νομάρχη Παύλου Βογιατζή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε χθες η πολιτική στήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου