Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Καβγάς Χρυσοχοΐδη με τους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ

Φραστική επίθεση δέχθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης από τους προέδρους των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κκ. Σάββα Τσιμπόγλου και Γιάννη Μανουσογιαννάκη, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ποινικοποιεί τους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών συνδέοντάς τη με τις δικαστικές αποφάσεις που καθιστούσαν τις κινητοποιήσεις των δύο σωματείων παράνομες και καταχρηστικές. Οι δύο συνδικαλιστές, οι οποίοι μετείχαν στη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον κ. Χρυσοχοΐδη, επιχείρησαν να περιορίσουν το περιεχόμενο της συζήτησης στις κινητοποιήσεις αναφέροντας ότι κατήγγειλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Εισαγγελία Πειραιά για παράνομες αποφάσεις που στερούν από τους εργαζομένους το δικαίωμα στην απεργία, ενώ πρόσθεσαν ότι οι κινητοποιήσεις των δύο σωματείων και του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν και την προσεχή περίοδο.

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από άλλα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ αλλά και τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοΐδη να συζητηθεί κατά τη συνάντηση αυτή σειρά σημαντικών θεμάτων που συνδέονται με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση για τους ναυτικούς, καθώς επίσης και με άλλα ζητήματα, όπως είναι η προσέλκυση νέων στη θάλασσα αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ελλήνων ναυτικών, το μόνο που κατάφερε η διοίκηση της ομοσπονδίας υπό αυτό το κλίμα ήταν να παραδώσει στον υπουργό ένα υπόμνημα με τις θέσεις της.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη προκειμένου να γίνει μια νέα απόπειρα να συζητηθούν τα θέματα που περιλαμβάνει το υπόμνημα της ομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου