Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Κινδυνεύουν 500.000 νοικοκυριά με διακοπή του ηλεκτρικού!

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτές να αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ πρόκειται για λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και για τους οποίους έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών. Η ΓΕΝΟΠ καλεί παράλληλα τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα να επικοινωνούν με τη ΓΕΝΟΠ.
Προειδοποιεί επίσης «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτεί να πιεστεί ή ακόμα χειρότερα να απειληθεί τεχνίτης που θα αρνηθεί να εκτελέσει εντολή διακοπής ρεύματος σε σπίτια φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας».
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση «να απαλλάξει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, που είναι «να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, σύμφωνα με το νόμο, καλείται να καταβάλει η ίδια το τέλος στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής δεν τον πληρώσει και παράλληλα οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Πηγές της ΓΕΝΟΠ εκτιμούν ότι το προσεχές διάστημα και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των απλήρωτων λογαριασμών, η κυβέρνηση θα αυξήσει από τις 80 σε 120 μέρες το διάστημα για την έκδοση εντολής διακοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου