Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

«Εκοψαν» τις συντάξεις πριν ψηφιστεί ο νόμος

Ετοιμη απόφαση για μείωση συντάξεων κατά 20% είχε στα συρτάρια του το ΙΚΑ, την οποία και ετοιμαζόταν να εφαρμόσει άμεσα χωρίς καν να έχει ψηφιστεί ο νόμος που προέβλεπε τελικά μικρότερες μειώσεις (κατά 12% αντί 20%) στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ!
Η απίστευτη αυτή γκάφα που εκθέτει το ΙΚΑ, έρχεται στο φως με ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Α.Τ». Στις 16 Φεβρουαρίου, κι ενώ ακόμη δεν είχε ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση που θα «κάτσει η μπίλια» των περικοπών στις συντάξεις για τα ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ - Τραπεζών) η αρμόδια Διεύθυνση του ΙΚΑ, στέλνει υπηρεσιακό σημείωμα στο τμήμα μηχανογράφησης των εντασσόμενων ταμείων, με το οποίο και ζητά την άμεση μείωση των κύριων συντάξεων (εν προκειμένω του Ταμείου της Εθνικής τράπεζας) κατά 20%. Εκείνο που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι το σημείωμα αυτό έρχεται «μετά από εξαιρετικά επείγουσα οδηγία της Διοίκησης του ΙΚΑ».
Αυτά έγιναν στις 16 Φεβρουαρίου αλλά μια μέρα μετά στις 17 του μήνα, η κυβέρνηση αποφασίζει ότι η μείωση θα είναι τελικά 12%. Ο νόμος δηλαδή έλεγε 12% και το ΙΚΑ είχε ήδη στείλει «το χαρτί» για μειώσεις κατά 20%! Για να προλάβει τυχόν εγκεφαλικά από συνταξιούχους που θα έβλεπαν ξαφνικά μειωμένες τις συντάξεις τους και μάλιστα με περικοπές τριών μηνών (Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου) που το ΙΚΑ σπεύδει στις 20 του μήνα (Δευτέρα) να ανακαλέσει τη μείωση του 20% και να ενημερώσει τη μηχανογράφηση για «νεότερες οδηγίες»!
Απίστευτη γκάφα, που τελικά αποδεικνύει ότι όλα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα) γίνονται στο γόνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου