Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από μικρομεσαίου

Κάθε "επίσκεψη" της τρόικας στην Ελλάδα την πληρώνει το εμπόριο με μείωση της κατανάλωσης και λουκέτα. "Κάθε επίσκεψη μειώνει συνεχώς την κατανάλωση στην ελληνική αγορά, κατά περίπτωση, από 3% έως 11%, καταγράφοντας συνολικές απώλειες περίπου 2 δισ. ευρώ". Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σχετικά με τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας, στο πλαίσιο των εντολών της τρόικας στην εξέλιξη του Δείκτη Κύκλου Εργασιών του εμπορίου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας.
Σε δήλωσή του σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, σημειώνει ότι οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων αγνοήθηκαν και το ελληνικό εμπόριο με τα νέα μέτρα απειλείται πλέον ευθέως. "Οι Έλληνες έμποροι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε μαζί με άλλους επαγγελματίες και όλους όσους συμβάλλουν στην παραγωγή και διανομή του πλούτου στη χώρα μας, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια την ύπαρξή μας, χωρίς κηρύγματα παραβατικότητας και ο αγώνας αυτός, βεβαίως, περνάει και μέσα από την προάσπιση και ενδυνάμωση των συλλογικών μας οργανώσεων, η συμβολή των οποίων στην κοινωνική συνεννόηση και στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας απειλείται και υπονομεύεται'', συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι ''γνωρίζαμε πως μεταξύ νέου Μνημονίου και επιστροφής στη δραχμή, μεταξύ εξαθλίωσης και φτώχειας, η επιλογή που θα προβαλλόταν θα περιγραφόταν ως το μη χείρον βέλτιστον. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε για το κατά πόσον η ελληνική κοινωνία θα γλιτώσει τα χείριστα, εν τέλει. Ο δρόμος της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι τραχύς και προς το παρόν η έξοδος από την ύφεση αμφίβολη. Οι εκπρόσωποι της αγοράς έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα. Ευελπιστούμε ότι η "ταπεινωτική σωτηρία" της χώρας δεν θα είναι προσωρινή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου