Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Επιπτώσεις από την κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας

Συνάντηση με την Ομοσπονδία και τα σωματεία των εργαζομένων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας είχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, αποφασίζοντας από κοινού να εντείνουν τις ενέργειές τους προκειμένου να μην μπει λουκέτο στους Οργανισμούς.
Όπως τονίζει με τη σειρά της και ΓΣΕΕ, η απόφαση που ελήφθη οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, περιορίζει ακόμη περισσότερο τη στήριξη προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους και παράλληλα πλήττει τη μικρομεσαία αγορά.
Την ίδια στιγμή συνάντηση με εκπρόσωπους των εργαζομένων των δύο φορέων είχε και ο τομέαρχης εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος. «Κρατήσαμε την αγωνία τους και θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις τους για τη συνέχιση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και για τη στήριξη των εργαζομένων. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Στο μεταξύ, η απόφαση για την κατάργηση των δύο οργανισμών προκάλεσε και την αντίδραση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επισημαίνοντας τόσο το πλήγμα που θα δεχθούν οι εργαζόμενοι της χώρας αλλά και ο κλάδος της ακτοπλοϊας, αφού θα σταματήσει η διεξαγωγή των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κοινωνικός τουρισμός με εκδρομικά προγράμματα χιλιάδων εργαζομένων που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά με μικρό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου