Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο εκδικάζεται το 'μακελειό της Ορεστιάδας'.

Μετά από 15 μήνες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 55χρονου Κομοτηναίου διευθυντή του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Ορεστιάδα.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης όπου θα παραστεί ως πολιτική αγωγή η Τράπεζα, ενώ θα εξεταστούν μάρτυρες από το περιβάλλον της Τράπεζας, υπάλληλοι, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντα που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Η υπόθεση:
Ο 32χρονος μπήκε στην Τράπεζα στις 8 παρά 20 το πρωί, από την πίσω πόρτα που ήταν ανοιχτή για την είσοδο των υπαλλήλων, την ώρα που το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοιχτό για την τροφοδοσία των ταμείων. Απειλώντας με περίστροφο τους υπαλλήλους, άρπαξε ποσό 260.000 ευρώ, και επιχείρησε να διαφύγει από την ίδια έξοδο.
Ο διευθυντής τον ακολούθησε, και σύμφωνα με μαρτυρίες προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, χτυπώντας τον με ένα ξύλο από διπλανή νεοανεγερθείσα οικοδομή, όταν τον είδε να σκοντάφτει. Ο αδίστακτος δράστης έπεσε στο έδαφος, σηκώθηκε αμέσως, και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον άτυχο 55χρονο, τρεις φορές. Η μία σφαίρα τον πέτυχε στην κοιλιά και τον έριξε αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο Τριαντάφυλλος Γκαϊτατζής, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο αλλά υπέκυψε στο τραύμα του λίγα λεπτά αργότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου