Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Θέλουν και προετοιμάζουν νέες μειώσεις αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα μετά τις εκλογές !!!

Νέο πακέτο μέτρων με στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μεθοδεύει η τρόικα για μετά τις εκλογές. Το σχέδιο της τρόικας είναι οι αμοιβές να μην μείνουν στα 500-600 ευρώ, αλλά να πέσουν στα επίπεδα Βουλγαρίας, μέχρι το τέλος του έτους. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ισχυρίζονται ότι οι μισθοί δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε δήθεν, να λειτουργήσουν θετικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας, παρόλο που οι μισθοί έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις. Στη Βουλγαρία άλλωστε οι επενδύσεις σταμάτησαν εδώ και χρόνια!!!
Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων οι δανειστές συνεπικουρούνται από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας, ειδικά δε τον ΣΕΒ, οι οποίες - εκτιμάται ανεπισήμως ή καταγγέλεται από τον κ. Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ- ότι έχουν δημιουργήσει το σχέδιο των επόμενων επώδυνων αλλαγών. Σε αυτές περιλαμβάνονται και μέτρα όπως η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Η εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη κ.λπ.
Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν. Στο μεταξύ ουδείς ασχολείται με την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την προπαγάνδα και κατασυκοφάντηση της χώρας και των ανθρώπων της διεθνώς επί χρόνια και μάλιστα με ευθύνη των κυβερνώντων τη μόλυνση και αυθαίρετη δόμηση, την υποβάθμιση των αραχιοτήτων και μνημείων γενικώς όπως και της φύσης, τη φτώχεια, τα σκουπίδια τα ναρκωτικά, στο κέντρο της Αθήνας και πληθος άλλων προβλημάτων, όπως το μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου