Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Α. Σαμαράς: Εθνική Πολιτική Πολιτισμού – Νέα παρέμβαση Καραμανλή

Για εθνική Πολιτική Πολιτισμού και σύσταση ενιαίου υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Τόνισε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη τους ανθρώπους του Πνεύματος σε κάθε εποχή και ζήτησε «να σας ζητήσω είναι να αποκαταστήσουμε τις «απαγορευμένες» λέξεις, τις απαγορευμένες έννοιες, τις απαγορευμένες αξίες... Η Πατρίδα δεν είναι πια απαγορευμένη λέξη... Ο Θεός επίσης δεν είναι «απαγορευμένη λέξη»... Δύο εντελώς διαφορετικές – αλλά επίσης «απαγορευμένες» ως σήμερα - έννοιες: η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα! Θα τις απενοχοποιήσουμε κι αυτές!... Επίσης απενοχοποιούμε την Ασφάλεια του πολίτη!».

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι θα αρχίσει «με την δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στην περιοχή του Πολυτεχνείου, της οδού Τοσίτσα, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του πρώην ξενοδοχείου Ακροπόλ....Παράλληλα θα ακολουθήσει ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος σε πανελλαδική δικτύωση, όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να καταστεί ευκολότερος ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των ανθρώπινων, των οικονομικών και άλλων πόρων του Υπουργείου».

Στο μεταξύ, σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Κώστας Καραμανλής, υπέρ του Αντώνη Σαμαρά. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι για να κυβερνηθεί ο τόπος πρέπει το βράδυ των εκλογών να υπάρξει νικητής. Εξέφρασε και πάλι τη στήριξή του στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου